Kedves Kollégák!

Szeretnénk felhívni figyelmeteket az Üzemi Tanács Választással kapcsolatos tudnivalókra!

Jogosan merül fel a kérdés bennetek „Miért is választunk Üzemi Tanácsot és tudjuk-e, hogy jelenleg kik képviselnek Bennünket?”. Ugye, hogy nem?! Ezen szeretnénk változtatni és ehhez kérjük a támogatásotokat.

Miért kell, hogy minél többen menjünk el választani? Az egyik szempont, aminek teljesülnie kell az nem más, mint a szavazásra jogosultak több mint a fele részt vesz a választáson. 5 évre választunk, tehát nem mindegy, hogy kik fognak képviselni minket, Munkavállalókat! Az Üzemi Tanács Szakszervezeti hovatartozás nélkül minden Munkavállalót kell, hogy képviseljen!
Az Üzemi tanács feladata elsősorban a munkaviszonyra vonatkozó szabályok megtartásának figyelemmel kisérése. Az Üzemi tanács elsősorban, a jóléti célú pénzeszközök felhasználása tekintetében rendelkezik együtt döntési joggal. Jóléti célú pénzeszköznek minősülhet például a munkavállalók szociális helyzetével, gyermeke születésével, hozzátartójának halálával összefüggő célokra rendelt munkáltatói segélyezési alap, lakásvásárlással, lakásépítéssel, lakhatással, a munkavállalók üdültetésével, nyugdíjas munkavállalók megsegítésére szolgáló célokkal, kulturális vagy sport rendezvények támogatásával összefüggő elkülönült pénzalap.

Sajnos az elmúlt 5 évben sokan azt sem tudják, hogy ki is az Üzemi Tanács Elnöke, illetve ki a képviselője. Mindenki döntse el saját maga, hogy jó-e ez így neki! Nem szeretnénk ígérgetni, de ha megnézitek a KAPSZ Jelöltlistát, akkor láthatjátok, hogy tapasztalt, ismerős kollégák alkotják csapatunkat és reméljük ez garancia lesz számotokra, hogy a jövőben Ők képviselni fogják a problémáitokat, véleményeteket a Munkáltató irányába.
Köszönjük szépen a figyelmeteket, bármilyen kérdésetek van a választással kapcsolatban, állunk rendelkezésetekre. Számítunk Rátok November 10 és 11-én.

KAPSZ Elnökség, D. Tibor, K. Edina, Sz. Vili, S. Kriszta, K. István, M. Melinda, N. Attila, H. Évi, D. Krisztián, S. Lászlóné (Gabriella), V. Zoltàn, Ty. Évi, B. Norbert, S. Jani