Kedves Kollégák!

Már többször hírt adtunk arról, megfeszített erővel dolgozunk annak érdekében, hogy a kézfertőtlenítők mellett maszkkal is el tudjuk látni az utasokkal közvetlen kapcsolatba kerülő munkatársainkat, főleg a járművezetőket.

A beszerzési problémák ellenére (nem érkezett meg a megrendelt szállítmány Kínából, egy másikat pedig a határon nem engedtek át), most örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy sikerült beszerezni orvosi maszkokat. Ezeket a mai nap folyamán elkezdtük kiosztani az utasforgalommal érintkező munkavállalóknak.

Itt szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy a többi munkatársunkról sem feledkeztünk meg, ők a második ütemben kapnak majd maszkot.

Munkatársainkat naponta fejenként 2 db maszkkal tudjuk ellátni, melyek viselete nem kötelező. Tekintettel a nehézkes és hosszú időt igénybe vevő beszerzésre azt kérjük, hogy aki nem kívánja használni – bár viselését javasoljuk a vírusfertőzés terjedésének megakadályozása céljából – , az ne is vegye át a maszkot a diszpécserektől.

Felhívjuk a figyelmet, hogy egy szájmaszkot maximum műszak végéig lehet használni. Amennyiben a szájmaszk megsérült (például: elszakadt), használata tilos, cserélni kell. A részletes használati utasítást a járműtelephelyeken kifüggesztjük.

Köszönjük a türelmüket, vigyázzanak magukra!

Üdvözlettel:

Jogi és Humánpolitikai Igazgatóság