Tisztelt Munkavállalók!

A Társaság által nyújtott munkáltatói kölcsönszerződésekre vonatkozóan az alábbi tájékoztatást adjuk:

A Magyar Kormány 2020. március 24. napján a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében a törlesztési moratórium kapcsán meghozta döntését, mely szerint az év végéig (2020. december 31. napjáig, melynek időtartamát a Kormány rendeletével meghosszabbíthatja) átmeneti fizetési könnyítést tett a lakossági és vállalati hitelek, valamint a munkáltatói kölcsönök törlesztőrészleteinek felfüggesztésével. Azonban egyidejűleg meghatározza, hogy lehetősége van az adósoknak nyilatkozni arra vonatkozóan, ha továbbra is fizetni kívánják hitelüket. Ezt a nyilatkozatot csak az érintett személy tudja megtenni nyilatkozattétellel.

Kérjük az érintett Munkavállalókat, amennyiben amellett döntenek, hogy továbbra is szeretnék fizetni a munkáltatói kölcsönük havi törlesztőrészleteit, akkor tegyék meg nyilatkozatukat az OTP Bank Nyrt. (a továbbiakban: OTP) honlapján található felületen.

Amennyiben az elektronikus nyilatkozattételt az OTP felületén nem tudja benyújtani, azt a bankfiókban is megteheti, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a személyes ügyintézést az OTP fiókban a járványügyi helyzet miatt csak végső esetben válasszák. Továbbá kérjük, hogy a nyilatkozat megtételéről szíveskedjenek értesítést küldjenek a Munkaügyi és Szociális Osztály részére (Sulyokné Plangár Eszter/ sulyoknepe@bkv.hu és Szűcs Istváné/ szucsi@bkv.hu e-mail címekre).

Köszönjük együttműködésüket!

JHI Munkaügyi és Szociális Osztály