Tisztelt Munkavállalók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a formaruha kiszolgálás 2021. április 14. napjától ütemezetten megindul, melyről a helyben szokásos módon kapnak tájékoztatást az érintett munkavállalók.

Az új formaruhák kiválasztásánál a munkáltató szándéka az volt, hogy jobb minőségű formaruha kerüljön bevezetésre. Ennek érdekében próbahordás keretében kerültek kiválasztásra a legmegfelelőbb formaruha fajták és anyagok a próbahordásban közreműködő munkavállalók javaslatai alapján.

A formaruha ellátásban nemcsak maguk a ruházati termékek újulnak meg, hanem az egész formaruha rendszert új alapokra helyezzük. Ennek keretében a formaruhára jogosultak az új formaruhákat az eddigi kihordási idő helyett, a mostantól bevezetésre kerülő pontrendszer alapján kapják meg. Ezzel egyúttal megszűnik a kilépéskori kártérítés.

2021. évben (a pandémiás helyzet által okozott, a munkáltató részéről ki nem védhető forráshiány miatt) nem a tervezett mennyiségű formaruhákkal és pontszámokkal tudja Társaságunk az új rendszert beindítani. Ebben az évben a munkavállalók részére – 2021. 03.25. napi munkajogi státuszuk alapján (a társasági formaruha és formacipő-ellátás szabályozásáról szóló 13/VU/2021. vezérigazgatói utasítás megjelenésének napja) – az alábbi pontmennyiségek kerülnek jóváírásra:

· Új belépő próbaidősök (akik már forgalomban vezethetnek) részére: 486 pont,
· Próbaidőn túli munkavállalók részére, akik még nem rendelkeznek formaruhával: 1.959 pont,
· Formaruhával már rendelkező, meglévő munkavállalók részére: 789 pont,· Próbaidejüket töltő külső- és belső besegítők részére: 486 pont,
· Próbaidőn túli külső- és belső besegítők részére: 789 pont

Az ezen időpont után belépő munkavállalók az „Új belépő próbaidősök (akik már forgalomban vezethetnek)” kategóriához meghatározott pontszámot kapják.

A kiszolgálás megkezdésének időpontjában tartós távolléten lévő munkavállalók csak az újbóli munkába állást követően lesznek jogosultak a 2021. évre járó pontjaikra.

A munkaviszony megszűnését követő egy éven belül újra belépő főállású és besegítő munkavállalók tovább hordják formaruháikat, újabb formaruhák átvételére nem jogosultak.

A fenti pontkeretből a szabadon választható formaruhák darabjainak pontértéke a következő: ing/blúz/póló: 243 pont; nadrág/szoknya/bermuda: 546 pont; pulóver: 304 pont; mellény: 282 pont; nyakkendő: 77 pont; átmeneti kabát: 840 pont; téli kabát: 894 pont.

A 2021. évben fel nem használt pontok átvihetők a 2022. évre.

Az új formaruhák kiszolgálása az Igazgatóságon meghatározott beosztás szerint a megszokott helyen (1087 Budapest, Kerepesi út 29/C. földszint 17.) és kiszolgálási időben (munkanapokon hétfőtől csütörtökig 7:30-18:00, pénteken 7:30-17:00 óra közötti nyitvatartási időben) történik.

A jelenlegi nehéz helyzetben is elvárás, hogy a munkavállalók kulturált öltözékben végezzék munkájukat. A régi formaruhák továbbra is hordhatók. Amennyiben sem új, sem régi formaruhák nem állnak rendelkezésre, akkor egyszínű világos felső (ing/blúz/galléros ingpóló), sötét egyszínű nadrág/szoknya, szükség esetén sötét, egyszínű pulóver/mellény, és lehetőleg sötét, zárt sarok (maximum 4 cm) és orr-résszel ellátott, egyszínű cipő is hordható.

Kérjük a tisztelt munkavállalókat, hogy további információért forduljanak a szakterületi humán ügyintézőkhöz!

Budapest, 2021. április 07.

Köszönettel:
Jogi és Humánpolitikai Igazgatóság