A Budapest Főváros Önkormányzat Főpolgármesterének intézkedése alapján a Bkv a koronavírus elleni védőoltást felvett munkavállalók részére 1 beosztás szerinti munkanapra járó szabadságnapot(a továbbiakban: Oltási Szabadságnap) biztosít a 2021. évben.

Ehhez az eljárásrendhez az alábbi javaslatot tettük:

Az igazoltan beoltott Munkavállalók választhatnak, hogy igénybe veszik az Oltási szabadságnapot vagy az Oltási szabadságnap után járó összeget felajánlják a Covidban vagy annak következtében elhunyt Munkavállaló családja részére, ekkor természetesen plusz szabadságnapot nem vesz igénybe. A felajánlott összegeket a vállalat év végéig külön gyűjtené, majd év végén egyenlő arányban elosztja az elhunyt Munkavállalók családjai között.

Sajnos rengeteg család nehéz helyzetbe került, sok helyen a családfenntartót veszítették el. Úgy gondoljuk ebben a formában a családok részére jelentős támogatást lehetne adni.

Kértük a Bkv vezetését, hogy fontolják meg felvetésünket és osszák meg javaslatunkat a Főváros vezetésével is, mivel ezt akár az összes fővárosi fenntartású vállalatnál is bevezetésre kerülhetne.

KAPSZ Elnökség