Kedves Tagjaink!


A tegnapi nap folyamán megkötésre került a 2022-es évre (2021. december 1 és 2022. november 30 között) a Közúti Vasúti Járművezetők és Fogaskerekű járművezetők részére kitűzött Célprémium az előző évivel megegyező tartalommal. Főállású jv-k részére br. 100ezer, besegítők részére br. 40ezer Ft kerül majd kifizetésre.

Az idei célprémium azok számára akik 2020-ban is jogosultak voltak kifizetésre és az idei évben szintén teljesítik a feltételeket emelt összeggel kerül kifizetésre. Főállású jv-k részére br. 100e + 50e forint, besegítők részére br. 40e + 20e forint kerül kifizetésre. Akinek sajnos tavaly eseménye volt az eredeti megállapodás szerinti br. 100ezer illetve besegítő esetén br. 40ezer kerül kifizetésre december 8-án.
A Főmérnök úr elmondta hogy az idei évben jelentősen javult a baleseti statisztika az előző évihez képest, majd 200-al több járművezető jogosult az idei prémiumra ami nagyon jó hír.

Kedves Tagjaink!
Szeptember 15-én lezárult a Küldött Választás, így a következő 5 évre új Küldöttgyűlés alakult, mely a Ti jelölésetek és szavazataitok által került megválasztásra. A csoportok tagsági elosztása egyenlő arányban és területi felosztás alapján történt, hogy minél szélesebb körben érvényesüljenek az érdekeitek. A Küldöttgyűlés hatásköreit és feladatait az Alapszabályban megtaláljátok, mely a honlapunkon megtekinthető. Az előírt szavazati arány minden csoportban megvalósult, így érvényesen zárult le a szavazás.

Az alábbi 10 Küldött került megválasztásra:
1. Mátay József
2. Kvárik József
3. Szüts Károly
4. Kovács Gábor
5. Kocsákné Bacsi Orsolya
6. Babcsán Norbert István
7. Sári János
8. Zsibók Andrea
9. Simon Lászlóné
10. Móricz László Ferenc

Kedves Kollégák!

Amint mindannyian tudjátok, sajnos folyamatosan nő a koronavírus fertőzöttek-, és ezzel együtt a karanténban lévők száma is.
A koronavírus járvány terjedésének és a megfertőződés csökkentése érdekében Társaságunk területén az alábbiak betartása hívjuk fel a figyelmet:
November 1-jétől kötelező a maszk használata – mind a székházban/irodaházakban dolgozóknak, mind pedig a külső helyszínről érkezőknek – a liftekben és a büfékben való sorban állásnál, és egyéb közös helyiségekben.
A megbeszéléseket lehetőség szerint elektronikus úton – pl. skype segítségével – kell megtartani. Amennyiben az értekezletet összehívó vezető döntése szerint mindenképp szükséges a személyes jelenlét, a résztvevők között 1,5 méteres távolságot kell biztosítani, azonban ekkor is kötelező a maszkhasználat.
A vírushelyzet javuláságig bizonytalan ideig felfüggesztjük a balatonfenyvesi csapatépítő programokat és egyéb rendezvényeket.
A galyatetői BKV üdülő bezárt, határozatlan ideig nem fogadhat vendégeket.
Egyéni igény esetén a munkatársainknak 2 db textil maszkot biztosítunk, illetve valamennyi járművezetőnek kézfertőtlenítő kerül ismételten kiosztásra.
Felhívjuk a figyelmet, hogy az oltás életet menthet! Aki még eddig nem tette meg – a saját, a hozzátartozói és a környezete egészségének megvédése érdekében – lehetőleg mielőbb vegye fel az oltást!
A maszk viselése is véd és védi a környezetünket a fertőzés terjedésétől, ezért közösségi helyiségekben kötelező, egyéb zárt terekben pedig ajánlatos a maszk használata.
Emellett a járvány terjedésének megfékezése, a megfertőződés csökkentése érdekében továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk a távolságtartásra a gyakori kézmosásra, valamint az irodák a gyakori szellőztetésére.
A fentiek betartása 2021. november 1-jétől – Társaságunk területein – mindenki számára kötelező!

Jogi és Humánpolitikai Igazgatóság